Karmelowo- migdałowe

0 (0 ocen)

Ciasto które smakuje domownikom

Składniki:

  • herbatniki petitki podwójne 2 opakowania
    masa karmelowa 1 puszka
    budyń śmietankowy 2 opakowania
    mleko 0,5 l
    cukier 5 łyżek
    śmietana kremówka czekoladowa 250 g
    śnieżka 2 opakowania
    margaryna 0,5 kostki
    jajko 1 sztuka
    kakao 3 łyżki
    migdały płatki 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Karmelowo- migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na blasze ułożyć warstwę herbatników
  • 2. Następnie na herbatniki wyłożyć masę karmelową
  • 3. Masę dokładnie rozsmarować na ciastkach
  • 4. Na masie układamy drugą warstwę herbatników
  • 5. Budyń ugotować na mleku z 2 łyżkami cukru, ostudzić
  • 6. Ostudzony budyń, utrzeć z masłem na puszystą masę
  • 7. Gotową masę budyniową, wyłożyć na herbatniki
  • 8. Na masie budyniowej ułożyć trzecią warstwę herbatników
  • 9. Do miski przelać dobrze schłodzoną czekoladową kremówkę, ubić na sztywno
  • 10. Do ubitej śmietany, wsypać 2 śnieżki.
    Na wolnych obrotach, ubijać 5 minut
  • 11. Wyłożyć krem czekoladowy na warstwę herbatników.
    Dokładnie rozsmarować krem czekoladowy
  • 12. POLEWA CZEKOLADOWA
    Margarynę wrzucić do garnuszka, rozpuścić
  • 13. Do miski wybić jajko, dodać 3 łyżki cukru i kakao, wymieszać. Wlewać, ciągle mieszając, gorącą margarynę, ubijać do zgęstnienia polewy.
    Polewą polać ciasto
  • 14. Na polewie ułożyć płatki migdałów, odstawić na kilka godz.do lodówki

Porady

Ciasto smakuje najlepiej, następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować