Karkówka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Do rondla wlewamy troszke oleju i smażymy wieprzowinę do odparowania wody. Następnie podlewamy winem i smażymy nadal do odparowania alkoholu.
2.Jak wino odparuje dodajemy drobno posiekany czosnek ,cebulkę i wszystkie w/w przyprawy ,smażymy mieszając aż cebula i czosnek się zeszklą.Pózniej podlewamy przegotowana wodą do przykrycia mięsa i dusimy na wolnym ogniu do miękkości karkówki.(gdyby za dużo wody odparowało-uzupełnić ale nie za dużo)
3.Jak mięso już jest dostatnio miękkie dodajemy szpinak.Mieszając od czasu do czasu smażymy jeszcze wszystko jakieś 10 min i gotowe. (pod koniec próbujemy całość,jeśli jest za mdłe to możemy sobie jeszcze doprawić)
4.Podajemy z ulubionymi dodatkami . . .
SMACZNEGO :-)
Komentarze