Karkówka z pieczarkami i papryką

5 (159 ocen)

  • 2 godz.

Karkówka pieczona z pieczarkami, papryką i serem. Będzie smakowała każdemu mięsożercy :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki o grubości 1,5 cm
    sól, pieprz
    papryka słodka
    0,5 kg pieczarek
    1/2 małej czerwonej papryki
    10 plastrów sera żółtego
    1 łyżka tymianku
    1 łyżka oregano
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Karkówka z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka z pieczarkami i papryką 1. Plastry karkówki cienko rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy aż woda odparuje. Paprykę kroimy w małą kostkę i dodajemy do pieczarek razem z tymiankiem i oregano. Wszystko razem wymieszamy. Na połowie plastra karkówki kładziemy plasterek sera, na ser kładziemy pieczarki z papryką, na to znów plasterek sera i składamy na pół, przykrywając drugą połowa plastra. Poskładaną karkówkę układamy na blasze z piekarnika lub w innym naczyniu do zapiekania. Wlewamy do naczynia ok. pół szklanki wody (jeśli będziemy piec w mniejszym naczyniu to wody też wlewamy mniej). Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować