Karkówka w kapuście kiszonej

4.51 (178 ocen)

Karkówka w kapuście kiszonej, smakuje naprawdę dobrze.Karkówkę można również zastąpić żeberkami.

Składniki:


  • 1 kg karkówki bez kości
    800g kiszonej kapusty
    1 marchewka
    duża cebula
    Marynata:
    5 łyżek oleju
    1 łyżka octu winnego
    2 łyżki przyprawy do karkówki
    1 łyżka suszonej żurawiny
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki majeranku
    szczypta kminku
    1 łyżka ziaren gorczycy
    2 liście laurowe

    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Karkówka w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć,pokroić w plastry
  • 2. Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty
    dokładnie wymieszać. Następnie w marynacie obtoczyć mięso. Wstawić do
    lodówki na kilka godzin (najlepiej na 12 godz.).
  • 3. Cebulę pokroić w piórka, lekko poddusić na oleju ,dodać karkówkę
    i obsmażyć z obu stron.
  • 4. Kapustę kiszoną pokroić,marchewkę zetrzeć na tarce wrzucić do
    mięsa i cebuli.
  • Karkówka w kapuście kiszonej 5. Zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości składników,w
    miarę potrzeby dodać wody uważając jednak, aby potrawa nie była zbyt
    rzadka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4 (276 ocen)

Zdobywca nagrody

Karkówka w kiszonej kapuście

4.41 (222 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karkówka w kapuście kiszonej

4.41 (222 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Karkówka w kapuście kiszonej

Kasia_S idealna nie tylko na niedzielny obiad 1 godz. 30 min

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karkówka w kiszonej kapuście

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Karkówka w kiszonej kapuście

anik9 Danie, które pokocha każdy mężczyzna :) 1 godz. 40 min

To może cię zainteresować