Karkówka pieczona z jabłkami i cebulą

4.47 (196 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Miękkie, soczyste i aromatyczne plastry karkówki pieczone w towarzystwie jabłek, cebuli i papryki czerwonej...

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka
    - 4 cebule
    - 3 jabłka
    - suszony majeranek
    - 1 papryka czerwona
    - przyprawy: pieprz, papryka ostra, sól, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Karkówka pieczona Dodatki

Karkówka pieczona z jabłkami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka z jabłkami 1. Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić i odstawić na kilka godzin, a nawet całą noc.
    Cebulę pokroić w grube pióra i podsmażyć z dodatkiem pieprzu i soli. Pod koniec dodać paski papryki czerwonej (bez skóry). Przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć plastry karkówki. Karkówkę przełożyć na dno naczynia żaroodpornego, a na patelnię wrzucić jabłka pokrojone w ósemki (bez skóry), dosłownie na minutkę. Na karkówkę wyłożyć cebulę z papryką i jabłka. Jabłka posypać majerankiem. Wszystko jeszcze oprószyć solą i pieprzem. Przykryć folią aluminiową i piec w rozgrzanym do 160'C piekarniku przez ok 1,5h, odkryć folię i piec jeszcze z 20-30min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować