Karkowka pieczona w marynacie ziolowo -czosnkowej

4.5 (187 ocen)

  • 48 min

Czesto gosci na naszych kanapkach ,lepsza niz jakakolwiek inna kupna wedlina.

  • 48 min

Składniki:

  • Karkowka okolo 1.5 -2 kg
    majeranek,tymianek,rozmaryn
    czosnek 3-4 zabki -w zaleznosci od jego intesywnosci
    sol
    pieprz w zairenkach i mielony
    listek laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Wędliny

Karkowka pieczona w marynacie ziolowo -czosnkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkowke myjemy i osuszamy.
  • 2. Ziola siekamy jezeli sa swieze . Rozcieramy z sola ,pieprzem,przecisnietym czosnkiem.Dodajemy ziele angielskie ,pieprz w ziarenkach i listki laurowe.
  • 3. Tak powstala mieszanka ,nacieramy mieso . Ukladamy ciasno w naczyniu i odstawiamy na kilka godzin lud na cala noc w chlodne miejsce.
  • 4. Mieso nalezy ulozyc w brytfance i pozostawic w temperaturze pokojowej na okolo 30 min.
  • 5. Mieso pieczemy w 200 st. przez okolo poltorej godzinny,nastepnie zmniejszamy do 180 st. i dopiekamy okolo 30-45 min. w zaleznosci od wielkosci karkowki.
  • 6. Po wyjeciu z piekarnika ,mieso zostawiamy na okolo 10-15 min. aby "doszlo" ;)
  • 7. Smacznego :)

Porady

Pieczen zaraz po upieczeniu mozna podac jako obiad z ciemny sosem i ziemniakami np . ,reszte potraktowac jako wedline do kanapek .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować