15. kargulce a'la cordon blue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą pierś przekroić w poprzek na 2 części tak, aby na koniec powstało 6 kotletów.
2.Kotlety obtłuc tłuczkiem, a następnie na każdy położyć kolejno plasterek szynki i sera.
3.Tak przygotowane mięso zwinąć w ruloniki, obtoczyć w jajku pomieszanym z papryką i przyprawą do kebaba, a następnie w bułce tartej.
4.Następnie kładziemy kotlety na rozgrzany olej.
5.Kiedy pierwsza strona kotletów się podsmaży smarujemy ją pozostałym jajkiem z obtaczania za pomocą np. pędzelka i sypiemy majerankiem i szczyptą pieprzu. To samo robimy z drugą stroną.
6.Smażymy na wolnym ogniu często przewracając, aby wszystko w środku się dopiekło.
Porady
Najlepiej podawać je z gotowanymi ziemniakami i surówką ze świeżych warzyw np. z kapusty.
Komentarze