15. KARGULCE A'LA CORDON BLUE

4.5 (151 ocen)

  • 10 min

Extra zawijaski. Mieszanka smaków.

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 6 PORCJI

    3 pojedyńcze piersi z kurczaka
    3 jajka
    bułka tarta
    łyżka papryki ostrej
    łyżka przyprawy do kebabu
    6 plasterków sera
    6 plasterków szynki
    szczypta pieprzu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

15. kargulce a'la cordon blue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą pierś przekroić w poprzek na 2 części tak, aby na koniec powstało 6 kotletów.
  • 2. Kotlety obtłuc tłuczkiem, a następnie na każdy położyć kolejno plasterek szynki i sera.
  • 3. Tak przygotowane mięso zwinąć w ruloniki, obtoczyć w jajku pomieszanym z papryką i przyprawą do kebaba, a następnie w bułce tartej.
  • 4. Następnie kładziemy kotlety na rozgrzany olej.
  • 5. Kiedy pierwsza strona kotletów się podsmaży smarujemy ją pozostałym jajkiem z obtaczania za pomocą np. pędzelka i sypiemy majerankiem i szczyptą pieprzu. To samo robimy z drugą stroną.
  • 6. Smażymy na wolnym ogniu często przewracając, aby wszystko w środku się dopiekło.

Porady

Najlepiej podawać je z gotowanymi ziemniakami i surówką ze świeżych warzyw np. z kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Sery Szynka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować