Cordon Blue (ze szpinakiem)

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla fanów kotletów w nowoczesnej formie

  • 30 min

Składniki:

  • 500gr, mięsa drobiowego mielonego z piersi kurczaka (może być wieprzowe mielone z łopatki)
    2łyżki parmezanu
    1łyżka musztardy
    1 jajko
    sól,pieprz do smaku
    na nadzienie: szpinak (ugotować w osolonej wodzie , odcedzić , pokroić drobno.Na patelni podsmażyć na maśle ząbek czosnku i dodać szpinak)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cordon blue (ze szpinakiem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mieso drobno zmielić jeszcze dodatkowo blenderem dodać parmezan, muszatrde, jajko doprawić solą i pieprzem.
    2.Na pergaminie rozłożyć 1 porcję mięsa , położyć farsz, drugą porcje mięsa i uformować kotleta , spłaszczyć , obtoczyc w bułce tartej i upiec lub usmażyć ja akurat smażyłam .

    Można zrobić inny farsz np ser mozzarella z szynką lub pieczarki z serem żółtym.

Porady

Farsz można zrobić inny .. ser żółty z szynką lub pieczarki z szynką ... Mięso można dać mielone z łopatki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować