Karczek po chłopsku duszony z warzywami i pieczarkami

4.5 (169 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

podany z ziemniakami zasyci kazzdego!

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • ok. 1 kg karczku pokrojonego w plastry
    mąka do obtoczenia mięsa
    2 cebule
    2 marchewki
    kawałej pietruszki
    1 papryka zółta
    1 papryka czerwona
    3-4 sztuki pieczarek
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    szczypta ostrej papryki
    2 zabki czosnku
    tłuczsz
    magii do smaku( jesli dolejemy wode) a jesli bulion to omijamy maggi)
    suszona natka
    1 łyzka śmietanki do zup
    1 , 5szklanki bulionu lub goracej wody
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek po chłopsku duszony z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek kroimy w cienkie plastry, oprószamy pieprzem i sola i obtaczamy w mace.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmazamy mieso z obu stron az sie lekko zarumieni.
    Cebule obieramy, drobno siekamy , dodajemy do miesa.
    Do podsmazonego karczka dodajemy pokrojona marchew pietruszke i. obie papryki i pieczarki Zalewamy szklanką gorącej wody lub bulionu, ddoajemy lisc i ziele , przyprawy i całosc dusimy na małym ogniu do miekkosci warzyw , pieczarek i mięsa. Na koniec doajemy łyzke smietany do zup zahartowana z sosem , ponownie zagotowujemy, Podajemy z gotowanymi ziemniakami , smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować