Kapuśniak za słodkiej kapusty

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

"Oszukany" kapuśniak też jest pyszny. A przygotowany na mięsie wołowym, pycha.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 1/2 litra wody
    300 g wołowiny ( szponder )
    ćwiartka białej kapusty
    2 marchewki
    1 pietruszka
    mały seler
    mały por
    4 średnie ziemniaki
    1 łyżeczka lubczyku
    2 ziela angielskie
    4 ziarenka pieprzu
    1 liść laurowy
    szczypta kminku
    sól
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak za słodkiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukałem, zalałem wodą, doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem około 20 minut. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler obrałem, pokroiłem w kostkę , dodałem do wywaru mięsnego. Kapustę i por po opłukaniu pokroiłem na cienkie paski, wrzuciłem do wywaru. Dodałem liść laurowy, ziele angielskie, kminek, ziarenka pieprzu, doprawiłem solą. Gotowałem około 45 minut. Pod koniec gotowania wsypałem lubczyk i pieprz mielony. Zdjąłem z ognia, wyjąłem mięso, które po pokrojeniu dodałem ponownie do zupy. Wrzuciłem na koniec posiekany koperek i natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować