Kapuśniaczki

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Aby przygotować takie pyszne kapuśniaczki potrzeba tak na prawdę nie wiele. Kotleciki z mięsa mielonego i kapusty kiszonej to pomysł na smaczny i ekonomiczny obiad.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 8 małych kotlecików
    300 gramów mięsa mielonego
    200 gramów kiszonej ugotowanej kapusty
    1 male jajko S
    2 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz
    majeranek
    1 ząbek czosnku
    Mąka do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Kapuśniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną kapustę kiszoną mocno odciskamy z nadmiaru wody i drobno siekamy.
    Do miski przekładamy mięso mielone dodajemy posiekaną kapustę kiszoną, jajko, przyprawy i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.
  • 2. Następnie formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy obficie w mące.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy kotleciki i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
    Następnie wlewamy około 1 szklankę wody i dusimy pod przykryciem około 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować