Ciasteczka kruche z marmoladą

4.2 (10 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodka przekąska.

  • 2 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej
    50 dag margaryny
    4 łyżki octu
    25 dag cukru pudru
    5 żółtek
    1 opakowanie proszku do pieczenia na 1 kg mąki
    Twarda marmolada
Wystaw ocenę:

4.2 (10 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka kruche z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka kruche z marmoladą 1. Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka roztrzepane z cukrem pudrem,ocet, proszek do pieczenia i zarobić ciasto.
    Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać foremka ciastka- jedno z sercem,drugie całe. Ciastka pięć w 180° na złoty kolor. Po upieczeniu i wystudzeniu przełożyć marmoladą i posypać cukrem pudrem.

Porady

Można użyć marmoladę wielkoowocowa lub różana

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować