Czereśnie w żelu

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Co powiecie na pyszne czereśnie zamknięte w słoiczku? Świetne rozwiązanie na wspomnienie lata w chłodne, zimowe dni...
Czereśnie w żelu idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju deserów, ciast i tortów. Świetnie smakują dodane do budyniu czy lodów. Wzbogacą smak pieczonego mięsa.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg czereśni mogą być wiśnie
    400 ml czerwonego wina
    Sok z 1 cytryny
    360 g cukru
    80 g skrobi ziemniaczanej
    36 g żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Czereśnie w żelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czereśnie w żelu 1. Owoce myjemy i drylujemy. Czereśnie wraz ze sokiem przekładamy do garnka, wlewamy wino i sok z cytryny oraz cukier. Gotujemy do momentu aż owoce lekko zmiękną (w zależności jaki efekt owoców chcemy uzyskac). Dodajemy mąkę rozpuszczoną w wodzie. Mieszamy. Dodajemy wcześniej namiczoną zelatynę. Gotujemy jeszcze 2 min. Przekładamy do słoiczków i ustawiamy do góry dnem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Owoce Fruzelina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować