Kanapka orzechowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łatwy deser bez pieczenia :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200-250 g herbatników
    240 g orzechów włoskich
    ok 1/2 szklanki erytrytolu
    1 budyń waniliowy
    2,5 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Herbaty

Kanapka orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć warstwę herbatników. 2 szklanki mleka zagotować razem ze słodzikiem. Orzechy włoskie zmielić i dodać do mleka, gotować około 10 minut. Budyń wymieszać z 1/2 szklanki mleka i wlać do orzechów. Gotować do zgęstnienia i wylać na herbatniki. Przykryć drugą warstwa ciastek i odstawić do wystudzenia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Herbatniki Orzechy Herbata Herbata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować