Kanapka orzechowa

  • wyświetlono: 261 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Łatwy deser bez pieczenia :)

DSC_8347
  • 24 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

200-250 g herbatników
240 g orzechów włoskich
ok 1/2 szklanki erytrytolu
1 budyń waniliowy
2,5 szklanki mleka

Sposób przygotowania przepisu:

Kanapka orzechowa

  • 1. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć warstwę herbatników. 2 szklanki mleka zagotować razem ze słodzikiem. Orzechy włoskie zmielić i dodać do mleka, gotować około 10 minut. Budyń wymieszać z 1/2 szklanki mleka i wlać do orzechów. Gotować do zgęstnienia i wylać na herbatniki. Przykryć drugą warstwa ciastek i odstawić do wystudzenia. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

orzechy włoskiena słodkobudyńkrem orzechowykrem budyniowyherbatnikido kawyherbatniki z kremem

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: AgaAga

Jaglane ciasto mleczna kanapka

Dzisiaj przedstawiam Wam swoją...

.

Dodane przez: Anitka0804

Ciasto "Mleczna Kanapka"

Przypadnie do gustu każdemu łasuchowi....

image-01p5gg1

Dodane przez: paulette17

CIASTO KINDER MLECZNA KANAPKA

Pycha. Niczym się nie różni od...

Tort orzechowy.

Dodane przez: BABECZKA 35

Tort orzechowy

Taki tort można przygotować na...

ciasto mleczna kanapka

Dodane przez: lidien

Ciasto mleczna kanapka

Szybki i prosty biszkopt przełożony...

tort

Dodane przez: izaa_a

Tort orzechowy

Nie przepadam za orzechowymi wypiekami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE