KALAFIOROWA NA KIEŁBASIE

4.49 (152 ocen)

  • 55 min

Zupa odpowiednia na chłodne dni. Pożywna i apetyczna.

  • 55 min

Składniki:

  • Składniki :

    1 mały kalafior

    2 marchewki

    po kawałku pietruszki i selera

    kilka ziemniaków

    śmietana 12 % (ok. 170 g)

    1 łyżka mąki

    2-3 kiełbasy np. Śląska

    liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela

    ząbek czosnku

    trochę posiekanej natki pietruszki i koperku

    sól, pieprz, słodka mielona papryka i dowolna jarzynka
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kalafiorowa na kiełbasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KALAFIOROWA NA KIEŁBASIE 1. Marchewki, pietruszkę i seler obieramy, kroimy na kawałki. Wrzucamy do garnka razem z czosnkiem, liściem laurowym i angielskim zielem. Zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy ok. 10 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na "różyczki" i dodajemy razem z ziemniakami do garnka. Gotujemy do miękkości na średnim ogniu. Kiełbasę kroimy na duże kawałki, wkładamy do garnka. W kubeczku rozprowadzamy mąkę z odrobiną zimnej wody i śmietanę. Wlewamy do gotującej się zupy. Dosypujemy natkę pietruszki i koperek. Wrzucamy przyprawy i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować