Kalafior duszony z pieczarkami i cebulką

2.5 (2 ocen)

Potrawka z kalafiora uduszonego z dodatkiem cebulki, pieczarek i przypraw. Znakomity, dietetyczny jednogarnkowiec.

Składniki:

  • •1 kalafior
    •500g pieczarek
    •2 cebule
    1 marchewka
    •łyżeczka czosnku granulowanego
    •łyżeczka tymianku
    •łyżeczka majeranku
    •1 szkl buliony
    •olej kokosowy
    •sól himalajska
    •pieprz
    •chili
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior duszony z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule siekamy drobno i szklimy na oleju kokosowym rozgrzanym w garnku z grubym dnem. Marchew ścieramy na tarce i przesmażamy minute z cebulą.
    Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dodajemy do cebuli, solimy i podsmażamy aż sok który puszcza odparuje.
    Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i wrzucamy do cebuli i pieczarek.
    Dodajemy bulion, przyprawy i dusimy ok 15-20 min aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować