warzywa strączkowe stir fry

  • wyświetlono: 248 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna potrwka ze skiełkowanych warzyw strączkowych przygotowana metoda stir-fry znakomita jako dodatek do obiadu czy sałatek.

Składniki

•pół szkl ciecierzycy
•pół szkl fasoli mung
•pół szkl soczewicy
•olej ryżowy
•olej sezamowy
•sól
•chili
•imbir w proszku

Sposób przygotowania przepisu:

warzywa strączkowe stir fry

  • 1. Każde z warzyw strąszkowych wsypujemy do miski i zalewamy wodą, zostawiamy na noc. Po tym czasie strączki odcedzamy i zostawiamy takie na dobę, płukając je w tym czasie 2-3 razy. Powinny skiełkować.

    Skiełkowane strączki bardzo łatwo i niesamowicie szybko przygotować. W woku rozgrzewamy niewielka ilość oleju ryzowego, wrzucamy kiełki, doprawiamy do smaku i smażymy 3-5 min. Przed podaniem skrapiamy olejem sezamowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Zielone i aromatyczne stir fry w 10 min

Dodane przez: dorota20w

Zielone i aromatyczne stir fry w 10 min

Znakomity dodatek do obiadu jak...

kurczak

Dodane przez: Anyzkowo

Stir fry z kurczakiem i warzywami

Szybkie danie na obiad

Smażona wołowina

Dodane przez: Kagie

Smażona WOŁOWINA z warzywami w sosie Teriyaki...

Przepis na smaczną smażoną wołowinę...

stir-fry z wołowiną, papryką i makaronem soba

Dodane przez: aczp1

Stir-Fry z wołowiną, papryką i makaronem...

Danie kuchni azjatyckiej. Ekspresowe...

gulasz strączkowy

Dodane przez: majkahsm

gulasz strączkowy

Fasolka szparagowa, czerwona, soja...

image-037uiop

Dodane przez: paolineczka

Pieczone warzywa z rękawa

Pyszne mięciutkie sezonowe warzywa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE