bigos z pieczarek

  • wyświetlono: 738 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pieczarki w potrawce to pyszne, rozgrzewające, sycące danie warzywne, które pysznie smakuje samo czy z pieczywem a także na kaszy czy ryżu.

Składniki

•2 cebule
•500g pieczarek
•mała kapusta
•lisc laurowy
•5 szt ziele angielskie
•1 kieliszek czerwonego wina
•1,5 szkl bulionu
•sól
•pieprz
•majeranek
•oregano
•oliwa
•łyzka masła

Sposób przygotowania przepisu:

bigos z pieczarek

  • 1. Cebulę siekamy w kostkę i szklimy na rozgrzanej na patelni oliwie, przekładamy do garnka. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, solimy i podsmażamy na patelni na masle, przekłądamy do garnka.

    Kapustę siekamy drobno, dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy, czerwone wino oraz bulion.

    Gotujemy wszystko ok 30 min mieszając od czasu do czasu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

bigos z kiszonej kapusty

Dodane przez: bieniaszka

Bigos z kiszonej kapusty

Ile gospodyń tyle pomysłów na to...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: nataliaa92

Bigos z młodej kapusty

Sezon na młodą kapustę uważam za...

Bigos warzywny z pieczarkami z piekarnika

Dodane przez: bienpyt

Bigos warzywny z pieczarkami z piekarnika

To typowe danie bez mięsa – kapusta...

bigos z kiełbaska

Dodane przez: Bożena Z.

Szybki bigos z kiełbasą

Bigos z kiełbasa wiejska i...

Bigos "pekiński"

Dodane przez: Cukiereczek

Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej przypomina...

image-1uhqxeb

Dodane przez: Kaska

Bigos z kabaczka

Jest to mój ulubiony bigosik w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE