Kakaowy sernik na zimno z truskawkami,galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę deserową namoczyć w 3/4 szklanki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje to w mikrofalówce podgrzać 1 minutę na dużej mocy.
Tortownicę 24 cm wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty.
Twaróg z wiaderka mikserem zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym, wsypać kakao, wlać żelatynę i mikserem połączyć składniki.
2.Masę serową wylać na biszkopty, wygładzić wierzch i dodać kawałki opłukanych truskawek, delikatnie przycisnąć do sernika i schować do lodówki na 3 godziny.
3.Galaretki brzoskwiniowe wymieszać w 900 ml gorącej wody, gdy wystudzona galaretka zacznie tężeć wylać ją na truskawki, do lodówki włożyć najlepiej na całą noc.
4.Usunąć folię z sernika, porcje kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie.
Komentarze