Kakaowo- migdałowy rarytas:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTA KAKAOWE: Margarynę, mleko, cukier i kakao zagotować, cały czas mieszając aby się nie przypaliło.Gdy masa przestygnie dodać do niej żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodać ubite na pianę białka. Całość delikatnie mieszać, piec ok. 50 min. W temperaturze ok. 160 stopni.
2.Krem kakaowy: Na mleku i cukrze gotujemy budyń, studzimy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Następnie dodajemy kakao oraz wódkę.
3.Biszkopt. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z makiem. Piec w tem. 170C. 25min.
4.Piana:
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Śnieżkę ubijamy wg przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretkę wlewamy do ubitej śnieżki, miksujemy. Na pianę posypujemy migdały.
Komentarze