Wafel kakaowo budyniowy

4.87 (184 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Często robię ten wafel gdy nie mam czasu na pieczenie, a jak wiadomo coś do herbatki musi być. Ten zrobiłam w trakcie gotowania obiadu gdy jechaliśmy na przejażdżkę rowerami, muszę przyznać się skromnie że znika błyskawicznie!

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie wafli

    2 szklanki cukru kryształu
    szklanka mleka 2.0 %
    kostka masła
    3 łyżki kakao
    op. budyniu waniliowego
Wystaw ocenę:

4.87 (184 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka Andruty

Wafel kakaowo budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać mleko, dodać masło, cukier i kakao. Mieszając zagotować aż do połączenia składników.
  • przekładanie wafla 2. Gdy składniki się połączą do płynnej polewy dodać budyń w proszku i energicznie mieszać, zagotować. Zdjąć z ognia, ciepłą masą przekładać wafle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń waniliowy Kakao Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować