Biszkopt migdałowy

  • wyświetlono: 2858 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Biszkopt o wyrazistym smaku migdałów.

uuuuuunazwy-1

Składniki

6 jajek
100 g zmielonych migdałów
125 g rozpuszczonej margaryny
1/2 szkl mąki
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1 łyzeczka proszku do pieczeni
1 szkl cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Biszkopt migdałowy

  • 1. Białka oddziel od żółtek.
    Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i zmiksuj. Na koniec cały czas miksując dodawaj po 1 żółtku
  • 2. Do masy dodaj mąki i wymieszaj, na koniec dodaj migdały i masło. Wymieszaj
  • 3. Piecz w 180 stopniach przez 40 min (góra-dół)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciemigdałybiszkoptdo ciastbiszkopt migdałowybiszkopt do tortówdo tortów

Komentarze

Podobne przepisy

Babka migdałowa

Dodane przez: mariwanna

Babka migdałowa

RE-WE-LA-CJA! Cudowna babka migdałowa!...

biszkopt rzucany

Dodane przez: izaa_a

biszkopt rzucany....

super biszkopt robiłam go zawsze...

Biszkopt - łatwy i szybki

Dodane przez: polciunia1984

Szybki i łatwy biszkopt

Bardzo szybki i prosty biszkopt,...

Biszkopt bezglutenowy

Dodane przez: benka

Biszkopt bezglutenowy

Biszkopt z mąki kukurydzianej i...

image-13ilqi5

Dodane przez: izaa_a

biszkopt czekoladowy

biszkopt czekoladowy z roztopioną...

ciasteczka

Dodane przez: Babcia Tereska

MIGDAŁOWE KSIĘŻYCE

Uwielbiane nasze ciasteczka. Odkąd...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE