Kakaowe racuchy z awokado i jabłkem

4.5 (141 ocen)

  • 20 min

Nie przepadam za smakiem avokado, ale wiem jak bardzo jest cenne dla naszego zdrowia. Poszukuję więc potraw, które ,,ukryją" jego smak,a cenne właściwości pozostaną. Polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 10 – 12 placuszków
    1 avokado
    1 małe jabłko
    1 jajko
    1 szklanka kefiru
    ¾ szklanki mąki krupczatki
    2 – 3 łyżki cukru
    1 łyżka kakao
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kakaowe racuchy z awokado i jabłkem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z avokado wydrążyć miąższ, rozgnieść go widelcem, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać na jednolita masę. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju, na małym ogniu. Trzeba uważać aby ich nie przypalić. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Chłodne posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kefir Awokado

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować