Nie przepadam za smakiem avokado, ale wiem jak bardzo jest cenne dla naszego zdrowia. Poszukuję więc potraw, które ,,ukryją" jego smak,a cenne właściwości pozostaną. Polecam!
20 min
Składniki:
Składniki na ok. 10 – 12 placuszków
1 avokado
1 małe jabłko
1 jajko
1 szklanka kefiru
¾ szklanki mąki krupczatki
2 – 3 łyżki cukru
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Cukier puder do posypania
Kakaowe racuchy z awokado i jabłkem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z avokado wydrążyć miąższ, rozgnieść go widelcem, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać na jednolita masę. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju, na małym ogniu. Trzeba uważać aby ich nie przypalić. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Chłodne posypać cukrem pudrem.
Komentarze