Jogurtowiec na kakaowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem, kakao i dodać śmietanę. Zmiksować na niższych obrotach miksera. Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyścielaną papierem do pieczenia.
2.masa-Jajka zmiksować z cukrem a potem przesianym budyniem. Następnie dodać ser, jogurt i zmiksować, ale nie za długo, żeby nie napowietrzyć. Dodać posypkę i wymieszać już łopatką. Masę przelać do blaszki i rozsmarować.
3.Piec ok.60 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia, przykryć papierem, jak za mocno by brązowiało. Odstawić do całkowitego wystudzenia.
4.esy- Czekoladę rozpuścić w śmietance nad parą. Trochę ostudzić i przelać do butelki z dziobkiem. Polać zimne ciasto w esy-floresy.
Komentarze