Placuszki z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Resztkowe placuszki z surowym rabarbarem, zrobione z różnych składników a wyjątkowo pyszne. Polecam na słodki obiad lub kolację.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 łyżka twarożku naturalnego
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki serka naturalnego
    1 jajko
    8 łyżek mąki
    2 łodygi rabarbaru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Jajko Twarożek

Placuszki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jogurtowe placuszki z rabarbarem 1. Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Do miski przekładamy jogurt naturalny, serek homogenizowany, twarożek naturalny, jajko i mieszamy.
    Następnie dodajemy pokrojony rabarbar, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
    Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki.
    Przekładamy na ręcznik papierowy, żeby ociekły z tłuszczu.
    Placuszki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Jajka Jogurt Mąka Rabarbar Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować