Jogurtowe placki z jabłkami

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Gdy znudzą Ci się standardowe placki spróbujmoich niezwykle lekkich i smacznychjogurtowych placków z jabłkami.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g mąki
    800g jogurtu naturalnego
    4 jajka
    szczypta soli
    cukier waniliowy
    3 łyżeczki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    8 średnich jabłek
    olej
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Jogurtowe placki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce łączymy ze sobą jajka, jogurt,
    sól, cukry, mąkę oraz proszek do pieczenia.
    Na sam koniec dodajemy umyte, obrane
    i pokrojone w półplasterki jabłka.
    Całość mieszamy. Konsystencja ciasta powinna być jak gęsta śmietana.
    Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju
    na rumiany kolor z dwóch stron.
    Po usmażeniu wierzch placków posypujemy
    cukrem pudrem.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt naturalny Owoce Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować