• 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Dobre gdy ma się zapasy owoców w zamrażarce

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Spód: 20 dkg ciastek herbatników, 10 dkg masła, łyżka cukru.
    masa I: 3 łyżki kaszy manny 1,5 szklanki mleka, 2 łyżki cukru.
    Masa II 2 szklanki malin, 1 galaretka czerwona rozrobiona w pół szklanki wrzątku.
    Masa III 200g jogurtu naturalnego, szklanka malin zmiksowanych, 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki wrzątku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta bez pieczenia

Jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka kruszymy za pomoca wałka, masło topimy z cukrem dodajemy do ciastek i mieszamy. Wykładamy tortownicę (wymiary 24 cm średnicy) ciepłą masą i przyciskamy pałką, wstawiamy do lodówki.
    Robimy masy.
    Masa I Szklankę mleka gotujemy z cukrem a w reszcie rozrabiamy kaszę. Gotujemy kilka minut do zgęstnienia, odkładamy do ostudzenia.
    Masa II Maliny miksujemy dodajemy tężejącą galaretkę.
    Masa III. Jogurt ubić z dodatkiem cukru pudru, dodać maliny i na końcu żelatynę.
    Przełożenie: Na ciastka wylewamy masę z kaszy, na to masa z malin i jako trzecia masa z jogurtu chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować