Placki jogurtowe

4.5 (180 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne i puszyste placki. Mi najbardziej smakują z dżemem z owoców leśnych.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 2 szk,
    mleko 1 szk,
    jogurt naturalny 1 szk,
    jajka 2 szt,
    cukier 3 łyżki,
    olej 4 łyżki,
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
    sól 1 szczypta,
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z mlekiem i jogurtem. Następnie dodać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, olej oraz sól i ponownie zmiksować. Patelnię wysmarować olejem i nakładać na nią ciasto. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować