Jeżyny na zimę

4.92 (201 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

smak lata zamknięty w słoiczku, tak przygotowane jeżyny są idealnym dodatkiem do ciast, deserów oraz do budyniu

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • jeżyny
    na każdy 0,5 litrowy słoik 3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.92 (201 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Jeżyny na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżyny opłukać i odsączyć. Do umytych i wyparzonych słoików nakładać jeżyny. Tak, żeby zapełniły cały słoik. Do każdego słoika z jeżynami wsypać po 3 łyżki cukru. Słoiki zakręcić i pasteryzować 10-15 minut. Po pasteryzacji odwrócić je do góry dnem i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować