Jesienny deser z granolą i prażonymi jabłkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Deser, który można bez wyrzutów sumienia spałaszować także na śniadanie? Czemu nie! Ten pyszny i pełnowartościowy deser będzie idealny o każdej porze dnia.

  • 10 min

Składniki:

  • Na 3 szklanki o pojemności 250 ml:
    15 łyżek domowej granoli
    400 ml jogurtu greckiego
    1 łyżka płynnego miodu
    2 średnie jabłka
    1/2 łyżki masła
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżeczki cukru trzcinowego
    1/2 łyżeczki cynamonu

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pesto

Jesienny deser z granolą i prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać jabłka. Skropić sokiem z cytryny, dodać cynamon i cukier, podlać dwoma łyżkami wody. Podsmażyć 2-3 minuty, do czasu, aż jabłka będą miękkie, ale jędrne. Odstawić do wystudzenia. Jogurt wymieszać z miodem. W szklanka układać warstwami po 5 łyżek granoli, jogurt i prażone jabłka. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu.

Porady

Przepis na domową granolę: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/domowa-granola-na-bogato-2

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować