jesienna zupa rozgrzewająca

3 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

jesienne_danie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mięso mielone np. z łopatki: 0.5 kilograma
    - czerwona fasola z puszki: 1 puszka
    - kukurydza z puszki: 1 puszka
    - pomidory w puszce: 1 puszka
    - cebula , drobno posiekana: 1 sztuka
    - pieczarki pokrojone w paski: 20 dekagramów
    - czosnek-posiekany: 3 ząbki
    - ogórek kiszony średniej wielkości: 3 sztuki
    - Koncentrat pomodorowy: 1 opakowanie
    - tabasco: 1 łyżeczka
    - bulion*: 0.5 litra
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion

Jesienna zupa rozgrzewająca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażyć na patelni z pokrojona cebulą i czosnkiem, po kilku minutach dodać koncentrat pomidorowy i pomidorki z puszki
  • 2. Osobno usmażyć pieczarki, dodać do mięsa
    Przyprawić wszystko pieprzem, solą i tabasco
  • 3. Wszystko przełożyć do garnka z bulionem, dodać warzywa z puszki (kukurydzę i fasolę) , ogórki pokroić w kostkę i również dodać do bulionu

    Wszystko gotować jeszcze 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować