Japońska pizza po mojemu

5 (144 ocen)

Pomysł na to danie podpatrzyłam w tv, proporcje ustaliłam sama. Są to pyszne placuszki, z powodzeniem możemy zaserwować rodzinie na piątkowy obiad.

Składniki:

  • 400 g kapusty pekińskiej
    200 g pieczarek
    1 marchewka
    1 cebula
    płat ryby( u mnie miruna ok. 200 g)
    2 jajka
    3/4 szkl mąki
    3 gałązki tymianku
    łyżka sosu sojowego
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pizza

Japońska pizza po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki 1. Rybę pokroić w kostkę, wymieszać z sosem sojowym.
    Kapustę posiekać, pieczarki drobno pokroić, marchew zetrzeć na tartce o dużych oczkach, cebulę w kostkę.
  • Wymieszane 2. Wszystko razem połączyć, dodać żółtka, listki tymianku, doprawić pieprzem i solą. Białka ubić i delikatnie wymieszać.
  • Na patelni 3. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i kłaść po 3 łyżki masy na jeden placek. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron. Podawać z pikantnym ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pieczarki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować