Jajka w warzywach i galaretce

0 (0 ocen)

  • 25 min

Ciekawa i smaczna przystawka oraz kolorowa z jajkiem i warzywami.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    5 jajek ugotowanych na twardo
    ½ l wywaru drobiowego
    1 łyżka żelatyny spożywczej
    1 duża marchewka
    1 średnia kalarepa
    1 mała pietruszka
    1 mały seler
    Sól, pieprz do smaku
    1 puszka kukurydzy
    Kilka pasków marynowanej czerwonej papryki
    6 plastrów schabu
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka w warzywach i galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: warzywa ugotować w osolonej wodzie, wystudzić, pokroić w plastry i w paski. Żelatynę wsypać do wywaru(wcześniej wywar doprawić solą i pieprzem), podgrzewać i mieszać do całkowitego rozpuszczenia, przestudzić. W garnuszkach ułożyć pokrojone warzywa, listki natki pietruszki, jajka, zalać tężejącą galaretką. Na górze ułożyć pasek papryki i kukurydzę, lekko docisnąć, schłodzić. Na talerzu ułożyć pozostałą kukurydzę i złożone plastry schabu, zalać pozostałą galaretką. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Podawać przystawkę na plastrach schabu z kukurydzą.

Porady

1. do warzyw można dodać groszek konserwowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować