JAJKA W SOSIE TATARSKIM

1 (1 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Klasyczny sos tatarski to zimny sos na bazie sosu majonezowego, z drobno posiekanymi ziołami, pikantnymi marynowanymi w occie warzywami i grzybami z dodatkiem majonezu, śmietany, musztardy i odrobiny chrzanu.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 ml majonezu
    3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 12%
    8 małych marynowanych borowików lub maślaków
    3 średnie ogórki konserwowe
    1,5 łyżeczki musztardy
    1,5 łyżeczki chrzanu
    pieprz , sól
    jajka ugotowane na twardo
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby i ogórki pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać majonez, śmietanę, chrzan i musztardę. Tak zrobiony sos połączyć z grzybkami i ogórkami. Doprawić pieprzem, ewentualnie delikatnie posolić. Odstawić sos do lodówki, aby smaki się przegryzły. Na wierzch ułożyć połówki jajek ugotowanych na twardo . Udekorować wg uznania np. koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować