Jajka w sosie musztardowym

4.5 (191 ocen)

  • 15 min

Dobra propozycja na piątkowy obiad, do tego ziemniaki z mundurkach, Pychota!

  • 15 min

Składniki:

  • 5 jajek
    3 łyżki musztardy
    100 ml śmietany 18 %
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    1,5 szklanki mleka
    sól
    pieprz
    szczypior
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Jajka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo.
    Na patelni roztopić masło ,dodać 2-3 łyżki mąki. Dobrze wymieszać, aż połączy się masło z mąką ,potem wlewac mleko, cały czas mieszać .Wlac smietanę . Wymieszac. Na końcu dodać musztardę , doprawić solą i pieprzem. Jeszcze raz przegotowac.
    Jajka obrać ze skorupek i przekroić na połowki. Włożyć jajka do sosu , aby razem się podgrzały. Posypac posiekanym szczypiorkiem

Porady

Zamiast musztardy można dać chrzan.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować