Jajka Mimoza

  • wyświetlono: 1491 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepis na tą przystawkę dostałam od mamy.

aniamaja
  • 30min

Składniki

6 jajek
pęczek szczypiorku
pęczek zielonej pietruszki
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
kilka liści sałaty

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka Mimoza

  • 1. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowy. Wyjąć żółtka, z których jedno odłożyć. Pozostałe rozetrzeć z musztardą, majonezem, drobno pokrojoną zieleniną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masą napełnić połówki białek i ułożyć na liściach sałaty. Pozostałe żółtko zetrzeć na tarce o małych oczkach wprost na jajka.

Porady

Jajka można po wierzchu posypać papryką, pieprzem i przybrać gałązkami zielonej pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilJajkaprzystawkiWielkanocświętaimprezaJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

faszerowane jajka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Faszerowane jajka

Jajka z farszem z dodatkiem mięska...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Anitka0804

Jajka faszerowane

Świetne na wielkanocny stół jajka...

Musztardowe jajka

Dodane przez: JustKuchcik

Musztardowe jajka

Pikantne dzięki dodatkowi ostrej...

Wiosenne jajka

Dodane przez: 2milutka

Wiosenne jajka

Prawdziwie wiosenne, na śniadanie,...

Fioletowe jajka

Dodane przez: mysza75

Fioletowe jajka

Polecam zrobić fioletowe jajka...

Wiosenne jajka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Wiosenne jajka.

Smaczne jajka,możemy je przygotować...