Jajka faszerowane z papryką

4.8 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolorowe przekąski z jajek ugotowanych na twardo nie tylko świetnie smakują ale stanowią też efektowną ozdobę stołu. Idealne na przyjęcia, nie tylko świąteczne.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka - 8 szt.
    por - 1 szt.
    żółty ser - 10 dag
    majonez - 3 łyżki
    sól, pieprz
    czerwona papryka - 1/2 szt.
    pomarańczowa papryka - 1/2 szt.
    zielona papryka - 1/2 szt.
    kiełki rzodkiewki
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, zdejmujemy skorupki, przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.
  • 2. Pora oczyszczamy i drobno kroimy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Żółtka wkładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy pora i ser. Mieszamy z majonezem.
  • 4. Białka jajek wykładamy na talerze, napełniamy je farszem.
  • 5. Papryki drobno siekamy. Posypujemy jajka. Ozdabiamy kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Na zimno Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować