Jajka faszerowane z muszką

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Z jajek można przygotować potrawy na wiele sposobów. Jedną z najpopularniejszych są jajka faszerowane. Dodatek kolorowego makaronu nieco urozmaici to danie.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka ugotowane na twardo - 6 szt.
    majonez - 3 łyżki
    chrzan - 1 łyżka
    posiekany koperek - 1 łyżka
    sól, pieprz
    kolorowy makaron kokardki - 12 szt.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane z muszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dzielimy na pół, wyjmujemy żółtka.
  • 2. Żółtka ucieramy z majonezem i chrzanem. Dodajemy koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Otrzymaną masą napełniamy połówki jajek. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Nabijamy na wykałaczki i wbijamy w połówki jajek. Ozdabiamy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Na zimno Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować