Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

  • wyświetlono: 1673 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Jajeczna przystawka na Wielkanocny stół i nie tylko.

pierniczkowo
  • 20min

Składniki

7 jajek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g)
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
marchewka
szczypiorek
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki. Tuńczyka osączamy z sosu, łączymy z żółtkami dokładnie rozdrabniając widelcem. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy. Łyżeczką nakładamy do białek farsz, wyrównujemy. Połówki jajek układamy na półmisku. Marchewkę gotujemy, studzimy, kroimy w talarki i dekorujemy nią jajka. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilJajka faszerowanejajka z pastą z tuńczyka

Komentarze

Podobne przepisy

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

Jajka faszerowane pastą chrzanową

Dodane przez: danusia19671

Jajka faszerowane pastą chrzanową

Wiem że czas świąteczny już minął,...

Gotowe jajka

Dodane przez: justdoit19

Jajka faszerowane pastą jajeczną

Idealna przekąska nie tylko na...

jajka faszerowane pastą z jarmużem

Dodane przez: agi0911

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

po prostu pychotka

Jajka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Świetnie wygląda i pysznie smakuje.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE