Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

  • wyświetlono: 3168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Połączenie jajek i tuńczyka daje na prawdę smaczne efekty.Ostra papryczka wzbogaca smak.Zdecydowanie moje smaki,które polecam.

Logo czarne 800 i 150

Składniki

6 jajek
80 g tuńczyka z zalewy
1 marynowana papryka jalapeño
3 połówki suszonych pomidorów z oleju
1 łyżka majonezu
pieprz
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

  • 1. Jajka zalewamy zimną wodą,dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy.W momencie,kiedy jajka się zagotują wyłączamy gaz pozostawiając jajka w gorącej wodzie.Po 10 minutach przelewamy jajka gorącą wodą kończąc tym gotowanie.Jajka gotowane tym sposobem nie mają później tej nie ładnej,szarej obwódki wokół żółtka.Ostudzone jajka obieramy,kroimy na pół i wydrążamy żółtka,które przekładamy do miseczki.Do żółtek dodajemy tuńczyka bez zalewy,majonez,posiekane bardzo drobno jalapeño i suszone pomidory.Całość doprawiamy solą i pieprzem.Pastę dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Nadziewamy połówki jajek pastą i dekorujemy suszonymi pomidorami.Podajemy schłodzone.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

Jajka faszerowane pastą chrzanową

Dodane przez: danusia19671

Jajka faszerowane pastą chrzanową

Wiem że czas świąteczny już minął,...

jajka faszerowane pastą z jarmużem

Dodane przez: agi0911

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

po prostu pychotka

Jajka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Świetnie wygląda i pysznie smakuje.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE