Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka zalewamy zimną wodą,dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy.W momencie,kiedy jajka się zagotują wyłączamy gaz pozostawiając jajka w gorącej wodzie.Po 10 minutach przelewamy jajka gorącą wodą kończąc tym gotowanie.Jajka gotowane tym sposobem nie mają później tej nie ładnej,szarej obwódki wokół żółtka.Ostudzone jajka obieramy,kroimy na pół i wydrążamy żółtka,które przekładamy do miseczki.Do żółtek dodajemy tuńczyka bez zalewy,majonez,posiekane bardzo drobno jalapeño i suszone pomidory.Całość doprawiamy solą i pieprzem.Pastę dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Nadziewamy połówki jajek pastą i dekorujemy suszonymi pomidorami.Podajemy schłodzone.
Komentarze