Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Proste do przygotowania jajka, świetne na śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 7 szt,
    tuńczyk w sosie własnym 1 puszka,
    cebula 1 szt,
    majonez 2- 3 łyżki,
    sól,
    pieprz,
    rzodkiewka i natka pietruszki do dekoracji,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Z jajek wyciągnąć żółtka i rozdrobnić je widelcem, dodać odsączonego tuńczyka oraz posiekaną cebulę, wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz i całość dokładnie wymieszać. Wgłębienia po jajka napełnić pastą z tuńczyka. Udekorować kawałkami rzodkiewki oraz natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk w sosie własnym Majonez Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować