Jajka faszerowane kiełbasą

4.5 (163 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Pomysłów na farsz do jajek mam zawsze bardzo dużo:). Ten jest wyrazisty w smaku i bardzo ciekawy, polecam na wielkanocny stół.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 6 jajek L
    150g kiełbasy
    4 ogórki kiszone lub konserwowe
    garść kiełków rzodkiewki
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Jajka faszerowane kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę i ogórki kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Każde jajko przekrawamy na pół. Białka zostawiamy, w misce łączymy ze sobą żółtka, kiełbasę, ogórki, kiełki, majonez, sól i pieprz.
  • 3. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Dekorujemy kiełkami, ogórkami i kiełbasą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować