Jajka faszerowane

  • wyświetlono: 7321 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Klasyczne faszerowane jajka nie tylko na Wielkanoc.

dusia mala
  • 10min

Składniki

6 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki majonezu
łyżka posiekanego szczypiorku
łyżeczka musztardy
sól, pieprz
rzeżucha

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane

  • 1. Jajka przekroić wzdłuż na pół.
    Delikatnie wyjąć żółtka.
  • 2. Żółtka utrzeć z majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
    Na koniec wmieszać szczypiorek.
  • Faszerowane jajka3. Nadzienie włożyć do szprycy i napełnić miejsca po żółtkach.
    Ozdobić rzeżuchą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczylaJajkaJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można faszerować na różne...

Faszerowane jajka

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane jajka

Jajka z pysznym nadzieniem. Idealnie...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Antolka

Faszerowane jajka

Istnieje wiele rodzajów farszy...

image-22dvfv5

Dodane przez: TasteTherapy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane...

image-1mo1iq2

Dodane przez: katarzynka455

Faszerowane jajka w galarecie

Jajka troszkę inaczej może troszkę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE