Jajecznica ze strusiego jaja

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Strusie jajo jest tak duże jak 25-30 kurzych jaj. Jajecznica ma intensywny żółty kolor, bo białko jaja ścina się nie na biało, jak w jajku kurzym, ale pozostaje przezroczyste.

Składniki:

  • ● jajo strusia
    ● kostka masła
    ● sól
    ● łyżki do mieszania
    ● miska

    Oraz:
    ● wiertarka i wiertła
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Jajecznica ze strusiego jaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiercimy otwory z obu
    stron jaja i wydmuchujemy
    zawartość skorupki. Mieszamy
    żółtko z białkiem i solimy
    do smaku.
  • 2. Na patelni roztapiamy masło
    i wlewamy jajko. Smażymy
    jak tradycyjną jajecznicę
    do takiej konsystencji, jaką
    najbardziej lubimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować