JAJECZNICA Z MIELONYM, PIECZARKAMI I SZCZYPIOREM

4.49 (176 ocen)

  • 20 min

Pyszne i bardzo pożywne śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 średnich jajek
    5 pieczarek
    czubata łyżka mięsa mielonego (surowego)
    pęczek szczypiorku
    trochę oleju
    trochę mleka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica Jajko

Jajecznica z mielonym, pieczarkami i szczypiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić na drobno i odparować na patelni,następnie podsmażyć na małej ilości oleju. Do zarumienionych pieczarek dodać mięso mielone i smażyć do zrumienienia wszystkiego.
  • 2. Jaja wbić do miski, dodać posiekany szczypiorek, sól, pieprz do smaku oraz trochę mleka. Wszystko dokładnie zamieszać.
  • 3. Masę jajeczną wlać na patelnię i na wolnym ogniu mieszać aż się jajecznica zetnie.
  • 4. Podawać ze świeżymi warzywami np. rzodkiewką, ogóriem zielonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Pieczarki Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować