JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatny, niezwykle puszysty i wypełniony obficie borówkami, które fantastycznie komponują się z delikatnym smakiem sera.Taki sernik na zimno jest fantastycznym pomysłem nie tylko na upalny dzień, a po sezonie śmiało można je przygotować także z mrożonymi owocami!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( tortownica 20 cm )

    * ser biały 3x mielony ( może być z wiaderka ) – 500 g

    * galaretka jagodowa – 2 op

    * cukier puder – 3-4 łyżki

    * borówki – ok. 250 g

    * porzeczki – 100 g

    * okrągłe biszkopty – ok. 15 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty

Jagodowy sernik na zimno z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy.

    Ser biały miksujemy z cukrem pudrem , dodajemy przestudzone ( lekko teżejące ) galaretki, miksujemy, dodajemy 3/4 borówek i wszystko razem ręcznie mieszamy.

    Tortownicę wykładamy biszkoptami ( jeden zachodzi na bok drugiego ) , zalewamy masą serową.

    Górę obficie posypujemy resztą borówek oraz porzeczkami.

    Wkładamy do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować