Jagnięcina duszona w sosie

4.44 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Mięso jagnięce jest mało popularne, często bardzo drogie...ale od czasu do czasu można pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa. Delikatne mięso połączyliśmy z aromatycznymi przyprawami.

  • 45 min

Składniki:

  • Żebra jagnięce 500 g
    masło klarowane 1 łyżeczka
    bulion warzywny 500 ml
    ząbek czosnku 2 szt
    mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
    sól, pieprz

    Przyprawy i zioła:

    skórka z cytryny 1 łyżeczka
    natka pietruszki 3 łyżeczki
    koperek siekany 2 łyżeczki
    szczypiorek 2 łyżeczki
    pieprz kolorowy ziarnisty 1 łyżeczka (sproszkowany)
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.44 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jagnięcina duszona w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagnięcinę dzielimy na porcje, podsmażamy na oleju z jednej i drugiej strony, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy jeszcze chwilę. Następnie zalewamy bulionem warzywnym, wsypujemy zioła, przyprawy i dusimy na małym ogniu 45 min. Całość zagęszczamy rozpuszczoną w zimnej wodzie mąką ziemniaczaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować