Jagnięcina duszona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso czyścimy ze ścięgien i tłuszczu po czym kroimy w kostkę. Szalotki kroimy w poprzek na pół. Na patelni rozgrzewamy olej i na dużym ogniu smażymy mięso i szalotki przez 2-3 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię , nieco zmniejszamy ogień i smażymy dalsze 3 – 4 minut aż warzywa zaczną mięknąć.
2.Dodajemy wszystkie przyprawy (prócz naci kolendry), czosnek pokrojony na plasterki oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Zmniejszamy ogień i smażymy przez 5 minut często mieszając.
3.Dodajemy gorący bulion oraz pomidorki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Przed podaniem posypujemy nacią kolendry. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub białym pieczywem.
Komentarze