Jabłecznik z bitą śmietaną

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten placek udaje mi się najlepiej. Jest bardzo smaczny, więc wszyscy się nim zajadają.

Składniki:

  • ● 5 jajek
    ● szkl. mąki pszennej
    ● 3 łyżki mąki ziemn.
    ● 2 łyżki octu
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 2 galaretki brzoskwiniowe
    ● słoik musu jabłkowego
    ● 1/2 l kremówki
    ● 2 op. waniliowego serka homogenizowanego
    ● łyżka żelatyny
    ● kilka łyżek cukru pudru
    ● 1/3 tabliczki czekolady
    ● tłuszcz i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłecznik z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem na
    sztywno. Mieszamy z żółtkami,
    mąkami, proszkiem do
    pieczenia i octem. Ciasto
    przekładamy do natłuszczonej
    i posypanej bułką tartą
    blachy. Pieczemy ok. 30 minut
    w temp. 180 °C. Studzimy.
  • 2. Żelatynę rozpuszczamy
    w 1/2 szklanki gorącej wody.
    Studzimy
  • 3. Galaretki przygotowujemy
    zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    Mieszamy z musem.
    Gdy zaczną tężeć, wylewamy
    na biszkopta. Odstawiamy.
  • 4. Kremówkę ubijamy z cukrem
    pudrem. Dodajemy serki
    i żelatynę. Wylewamy na
    stężałą galaretkę. Czekoladę
    ścieramy na tarce o małych
    oczkach i oprószamy ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować