Jabłecznik z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem na
sztywno. Mieszamy z żółtkami,
mąkami, proszkiem do
pieczenia i octem. Ciasto
przekładamy do natłuszczonej
i posypanej bułką tartą
blachy. Pieczemy ok. 30 minut
w temp. 180 °C. Studzimy.
2.Żelatynę rozpuszczamy
w 1/2 szklanki gorącej wody.
Studzimy
3.Galaretki przygotowujemy
zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Mieszamy z musem.
Gdy zaczną tężeć, wylewamy
na biszkopta. Odstawiamy.
4.Kremówkę ubijamy z cukrem
pudrem. Dodajemy serki
i żelatynę. Wylewamy na
stężałą galaretkę. Czekoladę
ścieramy na tarce o małych
oczkach i oprószamy ciasto.
Komentarze