JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

4.5 (180 ocen)

  • 60 min

Lekki biszkopcik i pyszna masa z jabłek, pycha

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek
    3/4 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    litr dżemu jabłkowego
    3 galaretki cytrynowe
    polewa czekoladowa
    różowy cukier na posypkę
    cynamon laska - 3 łyżeczki
    laska wanilii
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery Biszkopty

Jabłecznik na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę, stopniowo dodajemy żółtka, ubijamy. Dodajemy pomału cukier, miksujemy cały czas, dodajemy mąkę z proszkiem, miksujemy na gładko.Wylewamy na blachę 24x35, pieczemy 25 minut. Studzimy. Biszkopt przekrawamy na pół.
    Dżem wkładamy do garnka dosypujemy galaretki,zagotowujemy do wrzenia ciągle mieszając żeby galaretki się rozpuściły.Dodajemy starkowany cynamon, ok 2-3 łyżeczek i środek z połowy laski wanilii. Dobrze mieszamy, wylewamy na ciasto , przykrywamy drugim plackiem, odstawiamy do ostygnięcia. Ostygnięte polewamy rozpuszczoną polewą, posypujemy różowym cukrem.

Porady

Góra dośc słodka, jesli nie chcemy zbyt słodkiego ciasta zrezygnujmy z cukru na wierzch

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Cynamon Jabłka Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować